Fiscul va monitoriza corectitudinea formării prețurilor la produsele social importante

Serviciul Fiscal de Stat, ca urmare a sesizărilor recepţionate de la cetăţeni cu privire la majorarea ilegală a preţurilor, comunică că în continuare va asigura monitorizarea corectitudinii formării acestora la produsele social importante, scrie bizlaw.md.

În acest context, agenţii economici sunt atenţionaţi despre obligaţia respectării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 774 din 20.06.2016 cu privire la preţurile de comercializare a produselor social importante.

Reclame

Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 845 din 03 ianuarie 1992 cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi – Veniturile ilicite obţinute de agenţii economici prin exagerarea costului producţiei, preţului de vânzare al mărfii, al bunurilor, rentabilităţii, adaosului comercial, volumului de lucrări efectuate în construcţii şi tarifelor la serviciile prestate, nerespectându-se actele normative care reglementează formarea şi aplicarea preţurilor, precum şi amenzile aplicate în cuantum echivalent acestor venituri se percep la bugetul de stat.

Serviciul Fiscal de Stat aminteşte contribuabililorcă face parte din grupul de lucru responsabil de analiza şi monitorizarea preţurilor.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.