Chișinău: În unele magazine produsele s-au scumpit considerabil

În plină criză provocată de pandemia de coronavirus, în unele magazine din capitală produsele s-au scumpit. Astfel, agenţii economici au afişat preţuri mai mari decât acum câteva săptămâni la fructele şi legumele autohtone, dar şi cele din import, produsele lactate şi de patiserie. Contactaţi telefonic de Radio Moldova, mai mulţi agenţi economici au refuzat să dea detalii, menţionând că nu au ridicat preţurile.

De cealaltă parte, majoritatea cumpărătorilor ne-au spus că au văzut pe rafturile magazinelor din Chişinău produse care s-au scumpit simţitor.

Reclame

„S-au mărit preţurile. Acum m-am uitat la usturoi a crescut foarte mult preţul, la lămâie, la mandarine. Dar, ce să facem, trebuie să cumpărăm. În situaţia că soţul meu e invalid la pat, iar eu am grijă şi de doi copii, e foarte greu. S-au scumpit simţitor, la lactate. Dacă apa e era 5,50, acum e 7,40 lei. La majoritatea au mărit preţurile. Produsele pe care le cumpăr peste o zi, parcă nu am observat mari majorări în exces. Fructele le cumpăr de la baza angro şi nu simt creşterea preţurilor”, au declarat cumpărătorii.

Acum câteva zile, preşedintele Igor Dodon a îndemnat agenţii economici să nu mărească preţurile la produsele de primă necesitate. În caz contrar, autorităţile vor lua măsuri drastice. Igor Dodon.

„Rog comunitatea mediului de afaceri să acţioneze în spirit de solidaritate cu cetăţenii şi să nu majoreze preţurile la medicamente, produselor alimentare şi ale produselor de strictă necesitate pentru oameni. Astfel de majorări de preţuri vor fi cinice şi chiar criminale, dacă oamenii nu vor mai avea acces la produsele necesare pentru ei. Nu vom permite ca acest lucru să se întâmple şi punem ajunge la impunerea unor măsuri foarte dure pentru mediu de afaceri”, a declarat președintele Igor Dodon.

În scopul de a preveni majorarea preturilor la produsele de primă necesitate, o companie producătoare de mezeluri a expediat o scrisoare pe numele Primului ministru, Ion Chicu, Ministrului Economiei şi Infrastructurii, Serghei Railean şi Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, prin care informează că a fost notificată de producătorii autohtoni de carne despre intenţia de a majora cu 29,86% preţul la acest produs.

Compania a venit public cu un apel de a nu admite creşterea preţurilor la produsele de importanţă vitală în această perioadă de maximă importanţă pentru ţară. „Pentru a nu admite o posibilă creştere bruscă şi substanţială a preţurilor, considerăm că este absolut necesară, pe perioada activă a stării de urgenţă, plafonarea preţurilor la produsele de strictă necesitate, care fac parte din coşul minim de consum lunar, precum este carnea’’, se spune în scrisoarea semnată de directorul companiei de mezeluri.

Radio MoldovaCategorii:Actualitate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.