COVID-19: Pacienții vor fi internați și în spitalele din Bălți, Cahul și Comrat

Persoanele suspecte de COVID-19, dar şi cei infectaţi vor fi internaţi şi în spitalele din Bălţi, Cahul şi Comrat. Despre aceasta a informat, în această dimineaţă, ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

„Astăzi examinăm opţiunea de a activa mai multe spitale, cu statut regional, dar cu profil de COVID-19. Accentul cheie se va pune pe Spitalul raional Bălţi, care va deservi zona de nord, vor fi referiţi suspecţii şi vor fi trataţi cei confirmaţi cu COVID. Avem pregătit spitalul din Comrat, vom activiza şi spitalul din Cahul pentru zona de sud. Sunt măsuri necesare în contextul ca să asigurăm deservirea regională a persoanelor, dar şi a descărca din încărcătura care cade pe personalul medical doar din Chişinău”, a declarat ministra Sănătăţii.

Reclame

Până acum, în Republica Moldova rămân a fi înregistrate 199 de cazuri de infecţie cu coronavirus, 56 de import, cazuri secundare cu transmitere locală – 143.

Cu referire la starea de sănătate a pacienţilor internaţi în spitale, Viorica Dumbrăveanu a menţionat: „La Spitalul „Toma Ciorbă” persoanele spitalizate sunt cu o gravitate medie, dar şi cu stare a sănătăţii satisfăcătoare. La Spitalul Clinic de Boli Cntagioase pentru Copii sunt persoane cu o gravitate medie a sănătăţii, dar şi cu dinamică pozitivă. La Spitalul Clinic Republican sunt pacienţi în stare gravă, dar sunt şi în gravitate medie. Iar la Clinica „Emilian Coţaga” se află o mamă cu o dinamică bună, starea de sănătate e satisfăcătoare. La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătăţii cei internaţi sunt cu forme uşoare, la fel, starea de sănătate e satisfăcătoare”, a spus ministra.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, este înregistrat şi un progres privind tratamentul COVID-19. Ieri au fost externaţi trei pacienţi, iar azi urmează a fi externate alte şase persoane.

În ceea ce priveşte pacienţii din stânga Nistrului, zece cazuri la număr, doi pacienţi sunt internaţi la Chişinău, iar opt persoane se află în instituţiile medicale din stânga Nistrului. Starea de sănătate a lor este de gravitate medie, dar şi satisfăcătoare.

trm.mdCategorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.