Coronavirus: Moldexpo va fi transformat în spital

Centrul Internaţional de Expoziţii Moldexpo va fi transformat în spital pentru pacienţi. Anunţul a fost făcut aseară de prim-ministrul Ion Chicu, după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Ion Chicu

„Am vorbit despre desfăşurarea unui spital, centru de triere. Acest spital va fi la Moldexpo. Specialiştii au evaluat situaţia pe loc, până miercuri va fi acest spital acolo, vor fi 700 de paturi. Sunt cinci mii de metri pătraţi, sunt capacităţi de a asigura intimitatea, elemente care separă pacienţii, este sistem de ventilaţie bun acolo, deci acest spaţiu corespunde necesităţilor pentru a amplasa un spital, să zicem, de câmp. Până miercuri seara, maxim joi, această unitate medicală va fi desfăşurată. Credca dacă va fi dinamica actuală a numărului de cazuri confirmate, acest spaţiu ne va trebui începând de săptămâna viitoare şi ne va folosi ca centru de triere la prima etapă”, a declarat premierul.

Potrivit datelor prezentate de Ion Chicu, pe parcursul a 24 de ore au fost prelevate 246 de probe, sunt 32 cazuri noi confirmate de coronavirus, unul de import din Bulgaria şi 31 – locale.

Până în prezent, în R. Moldova sunt 263 de cazuri confirmate de COVID-19. 13 persoane au fost în total tratate şi externate, iar 250 de persoane sunt tratate acum în instituţiile medicale.

trm.mdCategorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.