Codul Galben de secetă hidrologică a fost extins

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până pe 10 aprilie Codul Galben de secetă hidrologică, anunţat la începutul lunii martie, în mare parte a ţării.

Foto: fb.com/cuhnesti

Conform hidrologilor, în legătură cu temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor esențiale, în bazinul râului Prut, în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca, și râurile mici din centrul și sudul țării se atestă secetă hidrologică. În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a solicitat populaţiei şi, mai ales, agenţilor economici să consume raţional resursele de apă.

Reclame

Seceta hidrologică se defineşte în funcţie de debitul şi volumul scurgerii apei în râuri pentru o perioadă de timp. În cazul în care debitul apei atinge cote de 50% şi mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile, se emite Сod galben de secetă hidrologică. Atunci când seceta hidrologică se manifestă pe 80% din suprafaţa ţării, se anunţă seceta hidrologică pe întreg teritoriul ţării, analogic şi pentru bazine hidrografice.

În următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării este valabil şi Cod Galben de îngheţuri. Potrivit meteorologilor, în intervalul 1-2 aprilie, pe arii extinse, se anunţă îngheţuri cu intensitatea cuprinsă între de -1..-6°С.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.