Dodon a îndemnat cetățenii din afara țării să se informeze din surse oficiale

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat astăzi ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte.

Igor Dodon. Foto: presedinte.md

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, în cadrul ședinței au fost anunțate noi informații despre răspândirea în țară a virusului COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 55 cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintre care 7 persoane infectate sunt venite de peste hotare (6 din Marea Britanie și 1 din Austria), celelalte 48 de cazuri sunt cu transmitere locală.

Igor Dodon a informat despre faptul că astăzi a convocat conducerea mai multor ministere pentru a vedea care este situația privind aprovizionarea cu tot strictul necesar a spitalelor și a cadrelor medicale în lupta cu COVID-19.

De asemenea, președintele a menționat o decizie importantă anunțată astăzi – deținătorii de patentă pentru comerț, care în prezent sunt 8000, pe perioada sistării activității să nu achite plata pentru patentă, iar perioada de valabilitate a acesteia să fie prelungită.

Un alt subiect important discutat a fost revenirea concetățenilor noștri din afara țării. În acest sens, șeful statului a relatat că toate deciziile cu privire la diasporă, în special organizarea curselor avia charter, sunt luate de către Comisia Situații Excepționale, ținându-se cont de asigurarea securității și sănătății cetățenilor Republicii Moldova, iar listele sunt întocmite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Totodată, Igor Dodon a venit cu un apel către persoanele din afara țării, care doresc să revină acasă, să se informeze din surse oficiale cu privire la cursele respective pentru a nu cădea în capcana unor șarlatani, speculanți sau chiar politicieni care încearcă să facă show-uri sau business pe acest subiect.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.