Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19

Rusia intenționează să trimită un avion cargo cu medicamente și echipamente medicale către Statele Unite ale Americii, în contextul pandemiei de COVID-19.

Imagini cu un avion rus care a transportat ajutor medical Italiei, în contextul pandemiei de COVID-19, sursă foto: TV Zvezda, publicația Ministerului Apărării de la Moscova

Informația a fost dată publicității de Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Acesta a declarat agenției de presă Tass că un avion cargo cu echipamente medicale ar putea decola în cursul acestei seri din Rusia, către Statele Unite ale Americii.

Reclame

Peskov a precizat că Rusia va trimite ajutor medical în Statele Unite în urma unei convorbiri telefonice între președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump. Discuția celor doi, potrivit Kremlinului, a avut loc în cursul zilei de ieri.

Putin se așteaptă ca SUA să întoarcă ajutorul dacă va fi necesar

„Fiind la curent cu situația gravă din America, în contextul epidemiei de noul coronavirus, Rusia a oferit ajutor medical și asistență Statelor Unite”, a precizat Peskov, pentru sursa citată.

Peskov a mai precizat că Vladimir Putin se așteaptă ca în cazul în care situația din Rusia va degenera, partea americană să întoarcă ajutorul, în cazul în care va fi nevoie. Kremlinul a mai vorbit despre „colaborare” în spiritul parteneriatului și al „ajutorului reciproc”.

Amintim că Statele Unite se află în stare de urgență ca urmare a pandemiei de COVID-19. Washingtonul a confirmat 181.906 de cazuri, SUA fiind statul cu cele mai multe infecții la nivel global. Totodată, 3.655 de americani au decedat ca urmare a noului coronavirus, numărul explodând în ultimele 48 de ore.

DefenseRomania.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.