COVID-19: Maia Sandu cere efectuarea mai multor teste

Președinta PAS, Maia Sandu, cere să se spună adevărul cu privire la situaţia pandemiei de coronavirus în R. Moldova. Politiciana susţine că autorităţile prezintă un tablou diferit de cel real şi a cerut efectuarea mai multor teste de depistare a virusului.

„De câteva săptămâni ne spun că avem suficiente teste, dar vedem că în alte ţări sunt testate zilnic zeci de mii de persoane, la noi se testează doar câteva sute. De ce se testează atât de puţini oameni, dacă autorităţile spun că avem destule? Dacă nu vom testa oamenii, nu vom putea să îi testăm pe cei bolnavi, nu vom putea să îi izolăm şi virusul va continua să se răspândească”, a spus perședinta PAS.

Maia Sandu a cerut autorităţilor să sporească metodele de protecţie a medicilor. Cei de la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSA) susţin că multe dintre cadrele medicale bolnave ar fi contactat infecţia din alte locuri şi nu din spital sau de la pacienţi.

„Din 60 de persoane cu diagnosticul confrimat COVID-19, avem doar 9 cazuri (dintre care patru medici, două asistente medicale şi două infermiere) direct legate cu prestarea servciciilor medicale”, a declarat Nicolae Furtună, director ANSA.

„Explicaţia care ne-a fost oferită. Este neserioasă şi umilitoare, pentru că face aluzia că lucrătorii medicali nu respectă nici regulile elementare impuse tuturor cetăţenilor ţării”, a spus Maia Sandu.

TVR MoldovaCategorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.