Usatîi: „COVID-19 a prins autoritățile nepregătite”

COVID-19 a venit în Moldova fără să întrebe autoritățile de sănătate, iar acestea s-au dovedit total nepregătite să dea mâna cu epidemia. Este una dintre concluziile pe care le face liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi într-o postare pe Facebook, după primele săptămâni de stare de urgență în țară. El a îndemnat cetățenii să rabde până va trece apogeul îmbolnăvirilor după care să învețe lecțiile predate de această nenorocire.

Renato Usatîi. Foto: ru1.md

„Două săptămâni au trecut din momentul declarării stării de urgență în țară. Este clar că apogeul epidemiei e înainte, iar în aprilie toți vom avea nevoie de eforturi maxime pentru a lupta împotriva acesteia. Când se va încheia dezastrul, va trebui să învățăm cele mai grave lecții din cele întâmplate. Primele concluzii le putem trage deja, iar una dintre acestea este că statul a fost prins total nepregătit pentru o astfel de lovitură”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa oficială de Facebook.

Reclame

El a mai subliniat că statul nu are resurse suficiente pentru a ajuta așa cum se cuvine sistemul de sănătate, oamenii și businessul. Cetățenii nu au economii pentru a supraviețui în astfel de condiții. În același timp, jocurile de-a optimizarea făcute ani la rând în Sănătate au ucis sistemul, care acum este supus unei presiuni enorme încercând să ofere un ajutor cât de mic persoanelor infectate și celor suspecte. Unitățile sanitare nu au nici cele mai elementare echipamente, materiale, medicamente, iar medicii și așa puțini luptă ca niște adevărați eroi. Amploarea epidemiei nu se cunoaște din cauza refuzului autorităților de a testa populația în masă. Prin urmare, închizând ochii la amplitudinea problemei, autoritățile “ne promit” că cifra bolnavilor va ajunge la 500, la 2.000, după care la 28.000. Bugetul de Stat, dar și cele locale stau să se prăbușească, așa cum vârtejul crizei atrage industrii întregi, întreprinderi mici și mijlocii, și sute de mii de angajați. Statul și-a lăsat în voia sorții cetățenii din diaspora și de parcă nu ar fi fost de ajuns, sabotează revenirea acestora acasă, chiar dacă mulți s-au pomenit în situații disperate rămânând fără muncă, bani și un acoperiș deasupra capului. Iar numărul lor se ridică la zeci de mii!

„Unii continuă campania electorală chiar și în astfel de condiții și se poartă așa de parcă situația de urgență va dura veșnic. Profitând de frica oamenilor pentru viețile lor, iar apoi trecând totul în contul epidemiei, politicienii de la guvernare încearcă să strângă șuruburile, să încalce drepturile constituționale ale cetățenilor și chiar să facă bani în vreme de epidemie.

Dar, haideți să trecem și de acest aprilie, când epidemia va începe să bată în retragere, iar situația de urgență va fi anulată. Atunci, în liniște și pace, o să începem să ne gândim la cum să trăim mai departe”, a îndemnat Renato Usatîi oamenii.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.