Câte teste pentru COVID-19 ar putea fi efectuate zilnic în perioada următoare

În etapa următoare, zilnic ar putea fi efectuate până la două mii de teste la COVID-19. Capacitatea reiese din posibilitățile laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, dar și ale laboratoarelor private.

De asemenea, urmează să-și înceapă activitatea și un laborator la Bălți. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite IPN.

Reclame

Președintele Igor Dodon a declarat că în laboratorul de stat acreditat, cel al ANSP, zilnic pot fi efectuate în jur de 600-700 de teste. În curând va deveni funcțional laboratul de la Bălți, care are o capacitate de o sută de teste pe zi. Și laboratoarele private au capacitatea să efectueze 800 de teste pe zi.

Șeful statului a spus că astăzi sunt peste 13 mii de teste în stoc. Începând cu săptămâna viitoare, urmează să ajungă cele o sută de mii de teste din China.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, iar numărul deceselor asociate cu COVID-19 a ajuns la șase.Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.