Coronavirus: Când sunt cei mai contagioși pacienții infectați

Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus au o perioadă în care sunt foarte contagioşi, după care nivelul la care virusul este „eliminat” începe să scadă treptat.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că oamenii care au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19 au „eliminat” virusul la „niveluri ridicate” în prima săptămână de simptome. Şi acest lucru îi face să fie cei mai contagioşi până la opt zile după apariţia simptomelor – sau 10 până la 11 zile în cazurile mai severe, scrie DCnews.ro.

Reclame

Oamenii de ştiinţă au juns la concluzia asta după ce au analizat nouă adulţi tineri şi de vârstă mijlocie, cu simptome relativ uşoare ale Covid-19. Toţi au fost pozitivi pentru coronavirus şi au fost trataţi pentru simptome uşoare ale tractului respirator superior la un spital din Munchen, Germania.

Oamenii de ştiinţă au studiat probele de gât şi plămâni, spută (mucus din tractul respirator) şi scaun, sânge şi urină colectate de la pacienţi în timpul tratamentului lor. Cercetătorii au descoperit niveluri ridicate ale virusului în nas şi gât în „niveluri ridicate” în prima săptămână de simptome. Şi au descoperit că urme de virus erau încă în gâtul şi plămânii pacienţilor până în ziua opt de simptome sau de boală – ceea ce înseamnă că ar fi fost infecţioşi până în acest moment.

Cu toate acestea, doi dintre pacienţii care se aflau într-o stare mai severă şi prezentau unele semne precoce de pneumonie, au continuat să elimine niveluri ridicate ale virusului până în ziua a zecea sau a unsprezecea. Totuşi, oamenii de ştiinţă au scris în studiul publicat în Nature că nu au putut detecta urme ale noului coronavirus în probe de sânge sau urină.

Un studiu separat contracarează acest lucru şi sugerează că virusul este prezent în probele de scaun şi după ce o persoană s-a recuperat din Covid-19.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.