Spitalul Raional din Ștefan Vodă a intrat în carantină

Spitalul Raional din Ștefan Vodă a intrat în carantină, după ce mai mulți medici au fost testați pozitiv la COVID-19. Pacienții cu COVID-19 din respectivul spital sunt aduși la Chișinău. Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat, după ședința Punctului Național Focal, că în raionul Ștefan-Vodă sunt confirmate 57 de cazuri de COVID-19, transmite IPN.

Ministra s-a referit și l-a Spitalul Raional din Soroca, unde, la fel, mai mulți medici au fost testați pozitiv la COVID-19. Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, dat fiind faptul că spitalul respectiv este dotat corespunzător și există potențial la nivel de resurse umane, va rămâne funcțional sub monitorizarea continuă a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În altă ordine de idei, ministra a spus că, joi, 2 aprilie, pe platforma Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, au fost instruiți șapte specialiști din stânga Nistrului pentru a operaționaliza laboratorul din regiune. De asemenea, au fost delegați specialiști de la ANSP pentru consolidarea capacităților profesionale pe platforma laboratorului din Bălți, care la fel va fi dotat în mod centralizat cu teste pentru testarea persoanelor din zona de nord a țării.

Din totalul de 505 cazuri de COVID-19 înregistrate în Republica Moldova, 80 sunt de import și 425 cu transmitere locală. În instituțiile medico-sanitare publice se află 62 de persoane în stare gravă și 221 în stare medie. Două persoane au fost externate joi, bilanțul cazurilor recuperate ajungând la 26.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.