R. Moldova: Patru spitale vor fi activate în lupta cu noul coronavirus

În R. Moldova, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 591. Totodată, de astăzi vor fi activate încă patru spitale în lupta cu noul coronavirus: trei spitale raionale din Hâncești, Criuleni și Anenii Noi și spitalul Cancelariei de Stat din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 4 aprilie, de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la sfârșitul ședinței Punctului Focal.

Potrivit sursei citate, din cele 591 cazuri înregistrate, 232 sunt în Chișinău, în Ștefan Vodă – 83, Soroca – 70, Hâncești – 27, Cahul – 24, Ialoveni – 21, Fălești – 11, Sângerei -10, Căușeni Orhei – câte 9 – Bălți – 8, Anenii Noi – 7, Telenești – 6, Râșcani – 5, Taraclia și Nisporeni – câte 4, Briceni, Cantemir – câte trei, Criuleni, Florești, Strășeni, Cimișlia – câte două cazuri. În Basarabeasca, Călărași, Dubăsari, Leova, Vulcănești, Drochia, Ocnița, Ungheni și Edineț, câte un caz, iar în stânga Nistrului – 35.

Reclame

Conform demnitarului, 89 de cazuri sunt de import, iar 502 cazuri sunt cu transmitere locală. În același timp, Viorica Dumbrăveanu a declarat că 67 de persoane sunt în stare gravă, 209 – de gravitate medie și 243 se află în stare satisfăcătoare. O persoană vindecată va fi externată astăzi din spital.

Totodată, astăzi, la Spitalul Clinic Republican a fost înregistrat un deces – un bărbat de 79 de ani.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19. Mai multe localități din Ștefan Vodă, Hâncești și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.