Actele pentru stabilirea indemnizației de maternitate vot putea fi depuse timp de două zile

Doar în zilele de 7 și 8 aprilie, între orele 07.30 și 15.00, casele teritoriale de asigurări sociale vor recepționa acte pentru stabilirea indemnizației de maternitate, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale. Excepție vor constitui CTAS Soroca și CTAS Ștefan Vodă, dat fiind că în orașele respective este stabilit un regim special de carantină, transmite IPN.

Deservirea beneficiarelor în casele teritoriale va fi organizată în așa mod ca în momentul prestării serviciilor persoanelor să fie asigurată distanța socială necesară de la 1,5 până la 2 metri, iar solicitanții trebuie să poarte măști și mănuși.

Reclame

CNAS reamintește care este pachetul de acte necesare pe care trebuie să-l prezinte femeile asigurate, soțiile aflate la întreținerea soților asigurați și femeile cu statut de șomer pentru a fi stabilită indemnizația de maternitate. Este vorba despre certificatul de concediu medical în original, buletinul de identitate (în original și în copie), iar în cazul soțiilor aflate la întreținerea soților asigurați – certificatul de căsătorie (în original și în copie) și declarația soției scrisă pe proprie răspundere, că nu este angajată în câmpul muncii, nu realizează venit asigurat și nu este persoană asigurată de riscul respectiv.

Plata indemnizației de maternitate se efectuează prin intermediul prestatorului de servicii de plată desemnat prin cerere de către beneficiar. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Casei Naționale la compartimentul „Alte prestații sociale”.

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu coronavirus, a fost prelungit termenul de suspendare a activităților de primire a cetățenilor în audiență, relații cu publicul atât în oficiul central, cât și în subdiviziunile teritoriale. În funcție de evoluția situației vor fi anunțate alte decizii.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.