India trebuie să se pregătească pentru un „masacru”, medici

Medicii indieni au avertizat că India trebuie să se pregătească pentru un număr uriaș de decese cauzate de coronavirus, după ce a fost înregistrat primul caz fatal în mahalaua Dharavi, unde, în acest moment, locuiesc aproximativ 1 milion de persoane, scrie CNN.

Profimedia Images

Autorităţile din Mumbai şi-au manifestat îngrijorarea joi faţă de posibila răspândire a noului coronavirus în Dharavi, cea mai mare mahala din India, după ce un bărbat diagnosticat cu COVID-19 a murit, iar un angajat municipal a fost testat pozitiv pentru virus.

Reclame

Bărbatul de 56 de ani care a murit miercuri seară a fost primul testat pozitiv în această suburbie aglomerată a capitalei financiare a Indiei. Pacientul nu avusese antecedente de călătorie şi a fost internat duminică într-un spital local cu febră, potrivit Agerpres. Bărbatul a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus miercuri, a informat un oficial al municipalităţii.

Alte şapte persoane care locuiau în aceeaşi casă cu acesta au fost plasate în carantină şi urmează a fi testate. „Le vom oferi hrană şi apă până când vin rezultatele testelor”, a precizat oficialul.

Joi a fost testată pozitiv a doua persoană, a fost un bărbat de 52 de ani, angajat la salubrizare care lucra în Dharavi.

Bărbatul a fost internat în condiţii de izolare. Membrii familiei sale şi circa două duzini de colegi au intrat în carantină la domiciliu, a precizat responsabilul citat.

Aceste cazuri au stârnit îngrijorarea cu privire la o posibilă transmitere comunitară a COVID-19 în India.

Potrivit estimărilor, între 70.000 şi 1 milion de persoane trăiesc în prezent în Dharavi – un labirint de circa 5 kilometri pătraţi de străzi înguste, locuinţe terasate, bordeie şi canalizări deschise.

Aici a fost turnat lungmetrajul ”Slumdog Millionaire” care a câştigat opt premii Oscar în 2008, inclusiv la categoria cel mai bun film.Categorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.