Vacanța forțată a bugetarilor a fost prelungită până la 17 aprilie

Angajaţii instituţiilor bugetare vor avea, în perioada 7-17 aprilie, zile libere, care vor fi remunerate, conform deciziei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, întrunită în şedinţă luni, 6 aprilie.

Ion Chicu

„Se vor afla în vacanţă forţată toate structurile bugetare, cu excepţia celor din domeniile medical, al sănătăţii publice, apărării, menţinerii ordinii publice şi securităţii”, a declarat la finele şedinţei președintele Comisiei, prim-ministrul Ion Chicu.

Reclame

Potrivit premierului, aceste zile vor fi recuperate conform legislaţiei, odată cu încetarea stării de urgenţă. „S-ar putea ca pentru o perioadă să revenim la săptămâna de muncă de şase zile, cum a fost odată. Este o situaţie când trebuie să dăm dovadă de înţelegere”, a relevat Ion Chicu.

Totodată, oficialul a concretizat că şefii subdiviziunilor bugetare au dreptul să convoace la serviciu un număr limitat de angajaţi, necesar pentru asigurarea şi menţinerea procesului de muncă de care este nevoie stringentă. Totodată, zilele următoare sunt lucrătoare pentru instituţiile de învăţământ de toate nivelurile, publice şi private, care vor desfăşura începând de astăzi orele online, precum şi pentru angajaţii care sunt organizaţi să lucreze la distanţă.

De asemenea, Chicu a precizat că aceste zile libere nu sunt o vacanţă propriu-zisă, ci o măsură necesară pentru prevenirea şi combaterea răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19. „Decizia a fost luată, ţinând seama de recomandările reprezentantului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, specialiştilor epidemiologi, care au fost invitaţi la şedinţa Comisiei”, a subliniat prim-ministrul.

Conform ultimelor date oficiale, în ţară au fost înregistrate 864 cazuri confirmate cu noul tip de coronavirus. În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19. Mai multe localități din raioanele Ștefan Vodă, Hâncești și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.