Două decese noi din cauza COVID-19 în R. Moldova

Un bărbat de 62 de ani din raionul Glodeni și altul de 71 de ani din raionul Cahul au murit răpuși de noul tip de coronavirus. Ambii pacienți se aflau la tratament la Insitutul de Medicină Urgentă, unul fiind internat pe 2 aprilie, iar altul pe 6 aprilie. Informațiile au fost prezentate de ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului Național Focal, miercuri, 8 aprilie, transmite IPN.

Până în prezent au fost raportate 24 decese asociate noului tip de coronavirus. Printre persoanele decedate se numără și trei medici.

114 persoane confirmate cu COVID-19 se află în stare gravă. Șapte persoane sunt la respirație asistată. Starea celorlalți pacienți este de gravitate medie sau satisfăcătoare. Totodată, până acum au fost tratați 43 de pacienți care au fost diagnosticați cu COVID-19.

Ministra a mai spus că în total au fost înregistrate 1056 de cazuri confirmate, dintre care 114 sunt de import, iar restul sunt cu transmitere locală. În regiunea transnistreană sunt 59 de persoane confirmate cu COVID-19.

La nivel mondial, COVID-19 a provocat 82099 de decese în toată lumea. Cele mai multe pierderi de vieți omenești sunt raportate în Italia, unde au murit peste 17 mii de oameni. Cele mai multe cazuri confirmate de COVID-19 sunt în statele Unite ale Americii – peste 400 de mii, iar numărul deceselor asociate cu noul tip de coronavirus în SUA a crescut până la aproape 13 mii.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.