Țara în care persoanele care ies pe stradă fără mască ajung la închisoare

Marocanii care ies din case fără măști pentru față riscă pedepse cu închisoarea de peste trei luni și amendă de până la 126 de dolari.

Noile măsuri intră în vigoare marți, în țară fiind instituite restricții pentru prevenirea răspândirii coronavirusului de la jumătatea lunii martie, relatează BBC News.

Decizia a fost anunțată luni, după o ședință a guvernului în care s-au discutat metode noi de control al răspândirii virusului. Măștile pentru față vor fi vândute la un preț subvenționat, de 0,08 dolari/ bucată.

Până săptămâna viitoare, Maroc intenționează să producă aproape 6 milioane de măști de față pe zi, o creștere față de cifra actuală are este de 3,3 milioane, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Ministerului Industriei, Taoufiq Moucharraf.

Țara nord-africană a raportat până acum 1.141 de cazuri de coronavirus și 83 de decese. A declarat stare de urgență timp de o lună începând cu 19 martie. Oamenii își pot părăsi casele doar pentru a-și cumpăra alimente și medicamente și numai cei cu permise pot merge la muncă. Până acum, peste 8.600 de persoane au fost arestate și puse sub urmărire penală pentru încălcarea regulilor de blocare.

În prezent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă ca măștile de față să fie purtate de publicul larg, recomandarea fiind valabilă doar pentru bolnavi sau pentru cei care îi îngrijesc.

OMS spune că spălarea frecventă a mâinilor și distanțarea socială sunt mai eficiente pentru stoparea răspândirii virusului decât purtarea unei măști.

Experții avertizează că măștile de față trebuie purtate corect, schimbate frecvent și depozitate în condiții de siguranță după folosire.

În weekend, americanii au fost sfătuiți să folosească măști făcute din pânză dacă nu găsesc în farmacii, însă experții avertizează că măștile reutilizabile din pânză pot crește riscul de infecție.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.