Vești bune pentru agenții economici care au luat credite

Statul va acorda un suport suplimentar agenților economici care înregistrează pierderi în perioada pandemiei. Anunțul a fost făcut de Președintele țării, Igor Dodon după ședința săptămânală de luni cu speakerul și premierul.

bancibancomate.ro

Șeful statului a precizat că este vorba despre creditele ce vor fi luate până la finele acestui an. ”Volumul total al fondului de remunerare a muncii pe întreprindere pentru trei luni în caz dacă vor lua credit, fie pentru achitarea salariilor, fie pentru mijloace circulante, dobânzile vor fi acoperite din bugetul de stat. Este vorba despre dobânzile la creditele bancare până pe data de 31 decembrie 2020”, a spus președintele.

Dodon a menționat că lichidități pe piață sunt, dat fiind faptul că BNM a micșorat rezervele obligatorii pentru băncile comerciale. ”Îndemn agenții economici, care spuneau că nu au bani pentru achitarea salariilor să se crediteze, iar dobânzile le achităm noi. Cel mai scump ce aveți acum sunt oamenii. Pe lângă suportul de șomaj cu care vine statul, contribuția la fondul de remunerare a muncii, am luat decizia să vă susținem suplimentar cu achitarea dobânzilor la credite”, a conchis președintele.

MoldpresCategorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.