Patru judecători au demisionat

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererile de demisie a patru judecători. Au decis să renunţe la funcţii Ion Pleşca şi Iurie Melinteanu de la Curtea de Apel Chişinău, Alexandru Gheorghieş, preşedinte al Curţii de Apel Bălţi şi Maria Iftodi de la Judecătoria Edineţ.

Şapte judecători au depus iniţial cereri de demisie. Dintre ei, Anatol Pahopol, judecător la Curtea de Apel Chişinău, şi-a retras cererea. Colegii lui de instanţă, Ghenadie Lîsîi şi Ion Bulhac au solicitat amânarea examinării, fără a prezenta motivele. Conform legislaţiei, judecătorii care demisionează din sistem primesc o indemnizaţia unică de câteva sute de mii de lei. Miinistrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi are motive de supărare.

„Urmare a demisiilor respctive bugetul de stat ar putea să fie expus anumitor cheltuieli. Eu am pregătit un draft de propunere pentru CSE care vizează achitarea acestor indemnizaţii pentru respectivii judecători care pleacă în demisie, astfel încât bugetul să nu ca bugetul să nu fie expus acum şi să putem folosi aceşti bani pentru lupta cu coronavirusul”, a spus Fadei Nagacevschi, ministrul Justiţiei.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale urmează acum să decidă dacă anulează sau nu plăţile indemnizaţiilor pentru demisiile judecătorilor.

TVR MoldovaCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.