Ce se va întâmpla de sărbători în localitățile aflate în regim de carantină

Localităţile din ţară care sunt în regim de carantină vor fi strict monitorizate în zilele de sărbătorire a Paştelui. Oamenii sunt rugați să respecte recomandările autorităților de prevenire și combatere a virusului COVID–19, pentru a nu încărca şi mai mult serviciile statului, suprasolicitate în condiţii de pandemie.

„Nici o persoană din afară nu va primi permisiunea de a intra în localitățile Carahasani și Talmaza, raionul Ștefan Vodă, municipiul Soroca, oraşele Glodeni și Ștefan Vodă, pentru a evita contaminarea cu COVID–19”, indică Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).   

Îndemnul IGSU este ca persoanele din afara localităților unde este regim de carantină să nu meargă pentru vizitarea apropiaților din satele şi oraşele nominalizate. Cerințele salvatorilor vin pentru a evita blocarea autoturismelor și oamenilor la posturile fixe instalate de autorități la intrarea în localitățile cu regim special. Excepție sunt doar serviciile de urgență, precum și cele care mențin infrastructura localităților.

Potrivit IGSU, în unităţile teritorial-administrative unde este instituit regimul de carantină activează 34 de salvatori cu 14 unități de tehnică. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență menţin securitatea cetățenilor şi acordă suportul necesar autorităților publice la fața locului.

„Ca să avem un Paşte fericit, rugăm oamenii să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să anunțe autoritățile în caz de suspecții de infectare cu noul virus. În caz de situații de risc oamenii pot suna la Serviciul 112”, au reiterat surse de la IGSU. 

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.