Creditul FMI: Domnica Cemortan l-a lăsat pe Ion Chicu fără replică. „Ce porcărie de postare”

O postare pe Facebook a premierului Ion Chicu despre alocarea unui credit de urgență de circa 235 de milioane de dolari pentru R. Moldova din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) a stârnit valuri de critici în mediul on-line.

Domnica Cemortan. Captură video: youtube.com

Celebra activistă Domnica Cemortan, care la începutul deceniului trecut punea pe jar toată Italia, a calificat anunțul premierului Ion Chicu drept o „porcărie de postare”.

„Întrebarea e cât o să achite oamenii din urma acestor credite, că oricum nu o să ajungă la oameni, tot pentru vilele voastre și vacanțele voastre”, a comentat Domnica Cemortan.

Captură de ecran: fb.com/ionchicu.md

Și alți internauți nu au ezitat să critice postarea premierului despre creditul FMI acordat Moldovei. Unii dintre ei consideră că acest credit nu va fi gestionat în mod transparent de căătre autorități.

Amintim că, aseară, premierul Ion Chicu a anunțat consiliul de directori al FMI a aprobat alocarea unui credit de urgență pentru Republica Moldova în valoare de circa 235 de milioane de dolari. Premierul a mai menționat că autoritățile așteaptă ca Uniunea Europeana să decidă asupra alocării asistenței macro-financiare pentru Republica Moldova.

Precizăm că, tot ieri, la Moscova a fost semnat acordul pentru prima tranșă din creditul rusesc de 200 de milioane de euro acordat Moldovei. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon. Potrivit acordului, prima tranșă, în valoare de 100 de milioane de euro, urmează să ajungă într-un termen de până la 30 de zile de la data intrării în vigoare a acordului. Cea de-a două tranșă urmează să fie transferată nu mai târziu de data de 31 octombrie 2020. Partea moldovenească urmează să întoarcă creditul timp de zece ani, iar primele plăți urmează să fie realizate pe 15 martie 2021. Rata dobânzii pe care o va plăti Moldova este de 2% anual.Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.