De Paști se așteaptă vreme caldă și însorită

Vreme caldă şi însorită se aşteaptă duminică, 19 aprilie, când creştinii ortodocşi vor sărbători Paştele, transmite Moldpres cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, în noaptea Învierii, valorile termice, pe întreg teritoriul ţării, se vor încadra între 3-8 grade de căldură, iar pe parcursul zilei de duminică mercurul termometrelor va oscila între 13-18 grade. Mai rece va fi tradiţional în nordul ţării.

Reclame

Ploile multaşteptate de agricultori ar putea să înceapă de duminică, în regiunea de sud, având continuitate în cea de-a doua zi de Paşte, în toată ţara. Conform prognozelor SHS, săptămâna de după Sărbătorile Pascale se aşteaptă să fie cu vreme rece, închisă şi ploioasă, mai cu seamă în nordul ţării.

Specialiştii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului au estimat, la solicitarea Moldpres, că ploile sunt foarte necesare pentru sectorul agricol, fermierii suportând deja pierderi în urma secetei de mai multe luni. Potrivit experţilor, ploile al putea revitaliza într-o anumită măsură şi terenurile, livezile, compromise de îngheţurile din ultimele săptămâni.

Ieri, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până pe 27 aprilie Codul Galben de secetă hidrologică, anunţat în ţară la începutul lunii martie. Potrivit hidrologilor, în legătură cu temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor esențiale, în râurile și bazinele acvatice din țară se atestă secetă hidrologică. În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a solicitat populaţiei şi, mai ales, agenţilor economici să consume raţional resursele de apă.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.