PAS: Modificările la buget propuse de Guvern nu sunt suficiente

Modificările la buget propuse de Guvern nu sunt suficiente pentru a susţine agenţii economici în perioada de criză şi a preveni falimentări şi concedieri în lanţ, în schimb presupun vânzarea proprietăţilor şi includ împrumuturi incerte fără viziune strategică pe termen mediu şi lung, se menţionează într-un comunicat emis de Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).

unpaspentru.md

„Măsurile economice anunţate de Guvern şi incluse în rectificarea bugetului, şi, în special, rambursarea contribuţiilor la buget către agenţii economici care au plătit salariile, subvenţionarea ratei dobânzii la creditele luate pentru plata salariilor, sau creşterea indemnizaţiei minime de şomaj până la 2 775 lei denotă o lipsă de înţelegere a problemelor cu care se confruntă micul business afectat de criză”, precizează PAS.

Reclame

Mai mult, potrivit PAS, Guvernul alocă prea puţine resurse pentru păstrarea locurilor de muncă şi susţinerea agenţilor economici. În schimb, „bugetul rectificat include cheltuieli cu tentă electorală, iar statul se îndatorează masiv fără beneficii economice clare”.

„Îndemnăm repetat guvernarea să demonstreze deschidere pentru un asemenea dialog cu opoziţia şi societatea civilă şi să ia deciziile corecte în beneficiul cetăţenilor (…) Deputaţii noştri vor veni cu mai multe amendamente în Parlament care să îmbunătăţească proiectele de lege anunţate de Guvern, în speranţa că acestea vor fi susţinute de majoritatea parlamentară”, se mai spune în comunicatul emis.

trm.mdCategorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.