Unde a dispărut „performerul” Iurie Leancă?

Pe fostul premier Iurie Leancă parcă l-a înghițit pământul. Pe pagina sa de Facebook bate vântul, din 18 noiembrie 2019. Și presa l-a scăpat din vedere pe fostul premier, iar „analiștii”, de meserie și amatori, au luat și ei apă în gură. Și oamenii legii tac.

Iurie Leancă. Foto: Vasile Botnaru / europalibera.org

Oare de ce Iurie Leancă, care ne-a dat de înțeles că a cârmuit R. Moldova în calitate de simplu prim-ministru, nu și-a afișat public îngrijorarea măcar în legătură cu pandemia de coronavirus? Pentru asta nu e nevoie de milioane. Chiar și Vlad Filat, fostul șef de partid și de guvern al lui Leancă, și-a exprimat enorma îngrijorare în acest sens. Mai mult, inspirat de pandemie, fostul premier condamnat pentru corupere pasivă și trafic de influență a și desenat un megaproiect geopolitic: Statele Unite ale Europei – patrie a peste 500 de milioane de cetățeni, care va apărea în următorii 10 ani.

Dar Iurie Leancă ce face? Ultima veste pe care simplul ex-premier ne-a dat-o pe pagina sa de Facebook e despre „performanța” sa în „epoca de aur” a suportului financiar extern, când R. Moldova „a obținut circa 10 miliarde de lei doar din granturi”. O veste pozitivă, cu iz de laudă de sine, dar care nu i-a înduioșat pe unii internauți. Într-un comentariu la ultima postare a lui Leancă, cineva îi reamintește fostului premier că tot în acea „perioadă de aur” s-a „evaporat” din bugetul statului 1 miliard de euro, iar un alt internaut scoate în vileag o altă „performanță” a ex-premierului Leancă, despre cum acesta din urmă ar fi primit zeci de mii de dolari de la un miliardar. Leancă nu le-a răspuns comentatorilor ultimei sale postări nici până astăzi.

Amintim că, în 2019, Iurie Leancă a candidat în România la alegerile europarlamentare, pe listele partidului „Pro România”, condus de Victor Ponta. Fiind al patrulea candidat pe lista partidului, Leancă nu a reușit să obțină un mandat în Parlamentul European. Din luna mai 2019, simplul ex-premier nu și-a actualizat nici măcar fotografia de copertă a paginii sale de Facebook. Să înțelegem că, în acest mod, Iurie Leancă s-a retras englezește din politică, întorcându-le spatele atât concetățenilor săi, cât și celor aproape 50 de mii de fani ai paginii sale de Facebook?



Categorii:Opinii

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.