COVID-19 face prăpăd într-un sat din nordul Moldovei

În localitatea Brânzeni, în care de ieri, 20 aprilie, este instituit regim de carantină, sunt confirmate 89 de cazuri de COVID-19. Din cei care au contractat noul tip de coronavirus 73 sunt beneficiari ai Centrului de plasament temporar al adulților cu dizabilități mintale din localitate. Informațiile au fost prezentate după ședința Punctului Național Focal, transmite IPN.

Aliona Pistruga, reprezentanta Centrului de sănătate publică Edineţ, a declarat că primele testări la COVID-19 au fost efectuate începând cu data de 8 aprilie. Au fost testați toți cei 231 de beneficiari ai centrului, iar ca urmare cei 73 au fost confirmați cu COVID-19 și se află la tratament la Spitalul de Psiahiatrie Bălți. Starea lor de sănătate este satisfăcătoare.

Reclame

Aliona Pistruga a mai spus că au fost testați toți cei 145 de lucrători medicali, iar rezultatele urmează să fie prezentate astăzi. Potrivit ei, sunt lucrători medicali care activează și la Centrul de plasament, și la centrul de sănătate din Brânzeni.

Odată cu instituirea regimului de carantină, a fost restricționat accesul în localitate. Excepție fac serviciile de urgență. Poliția nu le dă voie localnicilor să iasă din casă fără urgență și să contacteze unii cu alții. Străzile sunt periodic dezinfectate.

În Republica Moldova, începând cu 17 martie și până pe 15 mai, este instituită stare de urgență în legătură cu situația epidemiologică legată de răspândirea noului tip de coronavirus. Până pe 20 aprilie, în țară au fost raportate 2 548 de persoane confirmate cu COVID-19. Până acum, 70 de persoane au decedat.Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.