Detalii despre captura de un milion și jumătate de euro de la postul vamal Leușeni

Șoferul unui autocamion a fost reținut la vamă, după ce oamenii legii au depistat în habitaclul unității de trasnport 1 570 660 de euro, bani aduși prin contrabandă. Cazul a fost înregistrat la postul vamal Leușeni, iar potrivit oamenilor legii, este vorba despre una dintre cele mai mari capturi de bani la frontieră, înregistrată în ultimii ani, transmite IPN.

customs.gov.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale menționează că banii au fost depistați la intrarea în țară, în habitaclul unui autocamion de model Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova. Acesta se deplasa fără încărcătură. În cadrul controlului de specialitate, funcționarii vamali au remarcat prezența mai multor pachete suspecte în cabina camionului, motiv pentru care a fost dispusă verificarea acestora. Ca urmare a numărării bancnotelor, s-a stabilit că suma de bani ascunsă în pachete se ridică la 1 570 660 de euro.

Reclame

Banii au fost împachetați și sigilați, iar actualmente sunt păstrați în camera corpurilor delicte ale Serviciului Vamal. Concomitent, autocamionul, care aparține unei companii autohtone de transport internațional de mărfuri, a fost indisponibilizat pe teritoriul postului vamal Leușeni.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativa de contrabandă a bunurilor valoarea carora depășește 200 de salarii medii lunare pe economie prognozate. În cadrul urmăririi penale, organele de anchetă urmează să stabilească proveniența banilor, statele care au fost tranzitate, persoanele implicate în schema infracțională, destinatarii acestor bunuri precum și alte circumstanțe relevante cazului.

Conform sancțiunii articolului pe care a fost pornit dosarul penal persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Pe 20 aprilie, procurorii au solicitat arestarea preventivă a șoferului autocamionului, care este un moldovean în vârstă de 36 de ani și care fusese reținut imediat după depistarea infracțiunii. Ca urmare, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii vor contesta hotărârea instanței la Curtea de Apel Chișinău.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.