Coronavirus: I-au amputat piciorul din cauza unei complicații

Infectarea cu noul coronavirus poate produce efecte grave, nu numai în zona pulmonară. Unui actor american de doar 41 de ani, internat în stare gravă în Los Angeles, i-a fost amputat piciorul drept, din cauza unei complicații legate de sistemul venos.

cnn.com

Nick Cordero a primit medicamente pentru a împiedica formarea de cheaguri, dar terapia i-a provocat hemoragie intestinală. Ca urmare, medicii nu i-au mai administrat medicamentele respective și au considerat că-i pot salva viața doar prin amputarea piciorului, relatează CNN.

Reclame

Actorul fusese internat inițial la sfârșitul lunii martie pentru pneumonie, iar la câteva zile a fost testat pozitiv pentru COVID-19. În scurt timp a fost intubat, pentru că starea sa se agrava accelerat și de atunci nu și-a mai recăpătat cunoștința.

În tot acest timp, soția sa i-a ținut la curent pe fani despre starea actorului pe Instagram, sub hashtagul #wakeupnick. Ea i-a rugat să îi trimită filmulețe în care dansează și îl imploră să se trezească.

Nick Cordero. Foto: Foto: Guliver/GettyImages

O nouă complicație dată de coronavirus: cheagurile de sânge

Medicii au atras atenția, pe măsură ce pandemia de coronavirus înaintează, despre o evoluție nouă în ceea ce privește complicațiile date de virus. Astfel, tot mai mulți au constatat că unii pacienți cu Covid-19 au tendința de a face cheaguri de sânge, ceea ce aduce un risc fatal în plus, potrivit ABC News. Astfel de cheaguri pot urca la inimă sau plămâni, provocând stop cardiac sau embolie pulmonară.

Reclame

Medicii au numit această evoluție coagulopatie asociată cu Covid-19, pe care o asociază cu o valoare ridicată a markerilor inflamatorii prezenți în sânge, de pildă D-dimerii și fibrinogenul.

„Virusul ne afectează plămânii, dar pare să cauzeze o inflamație în întreg corpul”, a declarat dr. Viren Kaul, specialist pneumolog și profesor universitar. De aceea este important ca doctorii să-i depisteze cât mai rapid pe acei pacienți care au un risc mai mare de a face trombi (cheaguri de sânge).

În Spania, una dintre cele mai lovite țări în pandemia de coronavirus, cazurile de pacienți cu covid-19 care au făcut cheaguri au devenit atât de frecvente, încât doctorii au început să administreze anticoagulante ca tratament de rutină, în paralel cu terapia pentru coronavirus, arată ABC News.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.