COVID-19: Cine este primul donator din R. Moldova de plasmă sanguină

Angajatul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă maior al serviciului intern Dumitru Carasic este primul donator de plasmă sanguină pentru salvarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

transilvaniareporter.ro

Ofiţerul a mers ieri, 21 aprilie, la Centrul de Transfuzie a Sângelui pentru a dona plasmă. Fapta ofiţerului va salva cel puţin trei persoane infectate cu noul tip de coronavirus.

Reclame

Angajatul IGSU a fost tratat de COVID-19 cu succes de medicii din Republica Moldova, şi se va întoarce în scurt timp la obligaţiunile funcţionale. Gestul salvatorului este un îndemn pentru alţi oameni care s-au tratat de virus şi pot contribui pentru salvarea altor vieţi omeneşti.

Potrivit unui interviu oferit de directorul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, şi publicat pe pagina Ministerului Sănătăţii, orice persoană care face boala, şi nu numai COVID-19, dar orice altă maladie infecţioasă, produce anticorpi. Altfel spus, nişte substanţe speciale împotriva bacteriei sau virusului corespunzător. Plasma persoanelor vindecate, fiind bogată în astfel de anticorpi, vine ca un medicament pentru pacienţii gravi şi extremi de gravi.

O singură donare de plasmă de la o persoană, în jur de 600 ml, se separă în trei doze a câte 200 ml şi, respectiv, se oferă pentru trei pacienţi.

TVR MoldovaCategorii:Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.