Parlamentul a ratificat Acordul de împrumut cu Rusia

Parlamentul a ratificat joi Acordul cu Guvernul Federației Ruse prin care Republica Moldova va primi un împrumut financiar de stat în sumă de 200 mln de euro. Documentul a fost votat în două lecturi de 56 de deputați.

fb.com/ParliamentRM

Proiectul Acordului a fost prezentat de premierul Ion Chicu și a fost dezbătut preț de peste două ore. Opoziția parlamentară a criticat documentul și nu l-a susținut.

Reclame

Potrivit premierului, împrumutul financiar din partea Federației Ruse va fi folosit pentru finanțarea necesităților bugetului de stat al țării noastre, inclusiv pentru implementarea proiectelor investiționale. El a adăugat că împrumutul nu comportă alte riscuri sau angajamente decât cele standard, stipulate în clauzele Acordului. Creditul poate fi restituit înainte de termen fără vreo penalitate sau alte taxe.

Conform prevederilor Acordului, suma de 200 mln de euro va fi debursată pe parcursul anului 2020, în două tranșe, fiecare a câte 100 mln de euro. Prima tranșă va putea fi accesată nu mai târziu de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Acordului.

Rata dobânzii pentru împrumutul oferit constituie 2% anual. Maturitatea împrumutului este de 11 ani, cu o perioadă de grație de aproximativ 1 an. Plata dobânzii va fi semianuală pentru fiecare tranșă.

Acordul dintre Guvernul Federației Ruse și Executivul Republicii Moldova privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat a fost semnat pe data de 17 aprilie 2020, la Moscova, de către Ambasadorul țării noastre în Federația Rusă, Andrei Neguța, în temeiul împuternicirilor acordate de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea.

MoldpresCategorii:Economie

Etichete:,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. LOVITURĂ DE TEATRU! Curtea Constituțională a suspendat intrarea în vigoare a Legii care ratifică creditul rusesc – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.