Procuratura Generală, sesizată în legătură cu creditul acordat de Rusia

Partidul Acțiune și Solidaritate va sesiza Procuratura Generală în legătură cu creditul rusesc. Formațiunea acuză demnitarii care au admis negocierea și semnarea Acordului de împrumut de abuz și susține că acțiunile au avut loc în detrimentul intereselor Republicii Moldova și a cetățenilor săi.

procuratura.md

„Ministrul finanțelor, Sergiu Pușcuța, nu știe cine a negociat Acordul pentru împrumutul rusesc din partea Ministerului Finanțelor. Nu știe nici de ce au fost incluse în Acord prevederi păguboase pentru țara noastră, de exemplu despre asumarea de către stat a datoriilor private, prevederi care nu se regăsesc în acordurile de împrumut semnate de Federația Rusă cu alte țări. Ministrul finanțelor bate apa-n piuă și se spală pe mâini, spunându-le deputaților că e treaba lor dacă votează Acordul sau nu. Noi mergem la Procuratură să aflăm acolo cine sunt „specialiștii negociatori” și ce crede Procuratura despre prevederile abuzive din Acord”, a declarat președinta partidului, Maia Sandu.

Menționăm că proiectul acordului privind împrumutul în valoare de 200 milioane de euro a fost aprobat miercuri, 22 aprilie, în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe și urmează să fie examinat mâine, 2 aprilie, în ședința plenară a Parlamentului.

Radio ChișinăuCategorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.