Candu, despre suspendarea acordului privind creditul rusesc: Sperăm să fie declarat neconstituțional

Președintele grupului parlamentar PRO-Moldova, Andrian Candu, a declarat că decizia Curții Constituționale de a suspenda acordul de împrumut al R. Moldova cu Federația Rusă reprezintă o mică victorie.

Andrian Candu

După ce grupul Pro-Moldova a depus ieri o sesizare la Înalta Curte, magistrații acesteia au suspendat legea de ratificare a acordului, deși aceasta a fost deja votată în Parlament. Într-un briefing, Andrian Candu și-a exprimat speranța că acordul va fi declarat neconstituțional de Înalta Curte.

„Am obținut o mică victorie importantă. Acest acord a fost suspendat. Sperăm că vom avea un câștig mare și acordul va fi declarat neconstituțional. Asta va fi nota 2, restanță foarte mare față de această guvernare, ca să nu-și bată joc de oameni și să negocieze în favoarea R. Moldova, nu a lor personală. Acest acord era împotriva intereselor economice și al securității economice ale R. Moldova. Este un împrumut electoral pentru președintele Dodon și pentru actuala guvernare, prin el se urmăreau alte interese, ale unor companii rusești și moldovenești. Clauzele acordului erau complet în defavoarea țării”, a declarat reprezentantul grupului Pro-Moldova.

Radio ChișinăuCategorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.