Porțile cimitirelor vor fi încuiate în acest sfârșit de săptămână

Porţile cimitirelor vor fi încuiate în acest sfârşit de săptămână, iar sărbătoarea de Paştele Blajinilor este amânată. Inspectoratul General al Poliţiei a emis un comunicat prin care avertizează cetăţenii că va fi interzisă şi deplasarea într-o altă localitate şi vizitele la rude. Cei care se vor aventura să sărbătorească, riscă o amendă de peste o mie de euro.

Cel mai mare cimitr din Chişinău, care de regulă de Paştele Blajinilor este arhiplin cu rudele celor răposaţi, în acest weekend vor fi doar poliţiştii de patrulare. Oamenii legii vor avea grijă ca nimeni să nu pătrundă pe teritoriul cimitirelor din întreaga ţară. În plus, aceştia vor patrula, pe toate traseele din ţară şi curţile blocurilor de locuit, iar cei prinşi pe picior greşit se vor alege cu o amendă.”

Amenda este de 22 de mii 500 de lei. Poliţiştii au misiunea a a-i prinde pe cei care ce pun în pericol sănătatea publică şi să le dea amenzi. În comunicatul emis de IGP, şeful inspectoratului a declarat:

„Este complicat să ne responsabilizăm când este vorba de tradiţii şi oameni dragi, dar este esenţial să înţelegem că avem nevoie de cei dragi sănătoşi încă mult timp înainte. Le vom reuşi pe toate. Insistăm să renunţaţi să mergeţi în acest week-end la cimitir, chiar dacă este complicat. Este spre binele tuturor, iar în scurt timp vom avea ocazia să mergem cu toţii la mormintele celor dragi”, susţine şeful IGP, Vadim Cojocaru.

Mitropolia Moldovei a anuntat că pomenirea morţilor va fi pe 6,7 şi 8 iunie.

TVR MoldovaCategorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.