R. Moldova marchează Ziua Drapelului de Stat

Astăzi, 27 aprilie, Republica Moldova marchează Ziua Drapelului de Stat. În contextul instituirii stării de urgenţă pe teritoriul ţării, în legătură cu prevenirea răspândirii pandemiei virusului COVID-19, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării pune la dispoziţia elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor un suport educaţional pentru celebrarea acestei zile virtual din „Clasa de Acasă”.

Platforma creată reprezintă un suport de învăţare, care poate fi valorificat de către cadrele didactice, într-un mod flexibil. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării îndeamnă ca anul acesta să celebrăm această zi acasă, împreună cu familia şi cadrele didactice.

Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului Parlament, fiind arborat în aceeaşi zi pe clădirea forului legislativ. Cu ocazia acestei sărbători instituită de Parlamentul de la Chişinău prin Hotărârea nr. 62 din 23 aprilie 2010, în fiecare an se organizează activităţi cultural-educative, expoziţii de carte cu referire la istoria ţării şi evoluţia drapelelor pe parcursul istoriei statului nostru, excursii tematice consacrate Zilei Drapelului de Stat.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.