Salariile și pensiile se vor achita fără întârziere, PSRM

Achitarea salariilor, pensiilor și altor plăți sociale este prioritară și se va face fără întârziere. Asigurări în acest sens dă Partidul Socialiștilor, care menționează, într-un comunicat de presă, că Ministerul Finanțelor a reușit accesarea celor peste 4 miliarde lei oferiți de Fondul Monetar Internațional, transmite IPN.

tvrmoldova.md

Potrivit PSRM, în pericol de nefinanțare sunt cheltuielile care, conform rectificării bugetare, urmează a fi finanțate din mijloacele creditului de stat de 200 de milioane de euro din partea Federației Ruse. „În cazul blocării acestei finanțări de Curtea Constituțională, Guvernul va trebui să vină în Parlament cu rectificare, reducând peste 4 miliarde de lei, cheltuieli pentru economia națională, locuri de muncă pentru cetățenii reveniți de peste hotare, dar și unele cheltuieli sociale și investiționale”, se menționează în comunicatul PSRM.

Reclame

Partidul de la guvernare precizează că dacă, cei patru miliarde de lei (echivalentul creditului rusesc de 200 mln euro) nu vor mai ajunge în buget, Guvernul va fi nevoit să renunțe la reparația drumurilor, la subvenționarea dobânzilor pentru creditele acordate agenților economici, la programul de rambursare a TVA pentru agenții economici, la alocarea mijloacelor suplimentare pentru sistemul medical.

Coaliția de guvernare apreciază și salută asistența externă oferită Moldovei de partenerii externi: Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană, Banca Mondială, Federația Rusă, Turcia. De asemenea, Chișinăul este recunoscător pentru sprijinul anunțat de România, la 10 ani de parteneriat strategic Moldova: echipe de medici, măști, materiale sanitare și medicamente vor ajunge la Chișinău în perioada următoare, se mai spune în comunicatul remis de PSRM.

Acum patru zile, președintele Igor Dodon a declarat că, dacă Curtea Constituțională, la solicitarea opoziției parlamentare, va bloca legile votate în Parlament, de la 1 mai salariile bugetarilor și pensiile nu vor fi achitate.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.