Precizările autorităților cu privire la aflarea în spațiile publice

Relaxarea restricțiilor privind aflarea persoanelor în locurile publice în perioada stării de urgență se referă doar la parcuri, în timp ce rămân valabile interdicțiile privind ieșirea în alte spații publice, cum ar fi păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement etc. Un răspuns în acest sens i-a fost expediat avocatului poporului, Mihail Cotorobai, transmite IPN.

În răspunsul primit de la secretarul general al Guvernului se menționează că, potrivit dispoziției din 23 martie, începând cu data de 25 martie a fost interzisă aflarea persoanelor în spațiile publice, cu specificarea acestor spații, în timp ce prin dispoziția din 24 aprilie, Comisia a stabilit că, începând cu data de 27 aprilie, aflarea în parcuri este deja permisă, cu respectarea anumitor cerințe (aflarea în grupuri nu mai mari de trei persoane și menținerea distanței sociale).

Mihail Cotorobai a solicitat autorităţilor stabilirea unor condiții clar definite privind aflarea în locurile publice a persoanelor, pentru evitarea aplicării unor măsuri de răspundere disproporționate.

De la începutul stării de urgență, 17 martie, polițiștii au aplicat amenzi de peste 35 de milioane de lei pentru încălcarea restricțiilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, fiind documentate peste 1700 de contravenții. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, au fost sancționați 64 de agenți economici, 32 de transportatori de pasageri, 1625 de persoane fizice și 26 de preoți care nu au respectat măsurile prevăzute în perioada pandemiei.Categorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.