Femeile sunt mai predispuse de a se infecta cu COVID-19

Femeile sunt mai predispuse de a se infecta cu COVID-19 în proporție de 58,4 procente, în comparație cu celelalte categorii de persoane, iar vârsta medie a persoanelor afectate de această infecție este de 47 ani. Informația a fost făcută publică la conferința de presă de astăzi de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite IPN.

asiapacific.unfpa.org

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, care a făcut referire la un raport săptămânal realizat de Minister, persoanele din mediul urban sunt supuse unui risc mai înalt de îmbolnăvire decât cele din mediul rural. Localitățile cu o incidență ridicată de infectare sunt Ștefan-Vodă, Glodeni și Soroca, iar cele în care sunt înregistrate cazuri mai puține de COVID-19 sunt raioanele Șoldănești, Cimișlia și Basarabeasca.

Conform datelor prezentate în raport, vârsta medie a peroanelor decedate din cauza infecției COVID-19 este de 66 ani, iar 98 procente din numărul total de persoane decedate aveau probleme grave de sănătate.

Până la data de astăzi, 1 mai, au fost înregistrate 3897 cazuri de COVID-19, au fost vindecate 1272 de persoane și au decedat 122. În stare gravă se află 251 de persoane, iar în stare extrem de gravă 22 persoane, aflate la respirație asistată.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.