Michalko: Atacurile împotriva presei sunt inacceptabile

„Rolul presei independente în orice societate care este și vrea să fie considerată democratică este unul foarte important. Presa independentă este pentru a controla cum lucrează instituțiile de stat, să informeze cetățenii despre faptul că banul public este folosit cum trebuie”. Declarația aparține ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău Peter Michalko și a fost făcut în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, notează IPN.

Peter Michalko. Foto: gov.md

Oficialul european a precizat că în foarte multe momente presa independentă a arătat întregii țări cât este de importantă. Totodată, acesta face trimitere la evenimentele din iunie anul trecut și se întreabă: „Cine ar fi spus cetățenilor ce se întâmplă și despre schimbările care au fost? Dar cine ar aduce informații despre cum sunt desfășurate proiectele importante? ”

Reclame

Peter Michalko spune că presa independentă trebuie să fie apreciată, iar atacurile sunt inacceptabile. „Pur și simplu, aceasta este împotriva pluralismului de opinie care reprezintă caracteristica fiecărei societăți, inclusiv privind implementarea valorilor europene. Fără presa independentă nu ne putem imagina existența democratică, europeană”.

Tot în contextul celor declarate de politicieni și a atacurilor asupra presei, ambasadorul Uniunii Europene menționează că datorită presei independente au ieșit la suprafață problemele cu care s-au confruntat medicii, și anume, lipsa protecției corespunzătoare în lupta cu pandemia. „Toată această criză a arătat de la bun început cât de important este să avem transparență și informație publică pentru că numai așa putem ști tot ce este important pentru a fi soluționat”.

„Sâmbătă marcăm Ziua Europei și sunt foarte importante aceste valori. Aceste valori sunt puternic simțite de către cetățenii țărilor membre și nu este acceptat dacă presa independentă este ținta atacurilor”, a concluzionat Peter Michalko.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.