Președintele SUA vrea redeschiderea economiei chiar cu prețul unor vieți

Donald Trump se pregătește să renunțe la grupul de lucru special pentru răspunsul la pandemia de COVID-19, chiar și în condițiile în care numărul deceselor din SUA nu arată semne că va scădea în viitorul apropiat, iar experții avertizează că cea mai neagră perioadă nici măcar nu a început încă, relatează The Guardian.

Donald Trump. Foto: Shutterstock

Mike Pence, vicepreședintele SUA, numit în fruntea grupului de lucru, a spus, marți, că atribuțiile acestuia și coordonarea răspunsului la pandemie ar putea fi transferate înapoi la agențiile federale la sfârșitul lunii mai sau la începutul lui iunie.

Reclame

Dar în condițiile în care un raport intern de la Casa Albă arată că numărul deceselor zilnice în SUA din cauza COVID-19 ar putea să ajungă la 3000 pe zi în iunie, această decizie alimentează îngrijorări cu privire la faptul că Trump a abandonat orice fel de strategie de sănătate publică pentru limitarea numărului deceselor și răspândirii coronavirusului și se gândește numai la cum poate redeschide economia și cum se poate salva electoral înainte de alegerile din noiembrie.

„Nu spun că totul este perfect. Vor fi niște oameni afectați? Da. Vor fi niște oameni afectați foarte rău? Da. Dar trebuie să redeschidem țara și trebuie să o redeschidem curând”, a spus Trump în timpul unei călătorii de campanie în Arizona, unul dintre statele importante în matematica electorală a alegerilor prezidențiale.

Întrebat direct în cadrul unui interviu dacă crede că vor fi pierdute vieți pentru redeschiderea țării, Trump spune că că „acest lucru este posibil” dar că „vom practica toate lucrurile pe care le-am învățat – distanțare socială și spălatul pe mâini”. „Trebuie să ne luăm țara înapoi”, a încheiat Trump.

Grupul de lucru american pentru răspunsul la pandemie a fost creat la finalul lunii ianuarie, iar Pence a fost numit șeful acesteia la finalul lui februarie. La început, el a avut întâlniri frecvente, dar conferințele de presă stabilite pentru ca specialiștii să comunice situația americanilor au devenit un loc în care Trump să își expună ideile cel puțin bizare. Președintele a fost acuzat că se folosește de platformă pentru a câștiga din punct de vedere politic, în timp ce aliații lui republicani l-au avertizat că ieșirile dese și declarațiile sale bizare îl afectează în sondaje.

După o conferință în care Trump a vorbit despre ideea injectării bolnavilor cu dezinfectant, aceste informări de presă au fost sistate. Ele nu au mai fost reluate de cel puțin o săptămână, iar grupul de lucru are întâlniri din ce în ce mai puțin frecvente.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.