Filip: Fracțiunea PDM nu trebuie confundată cu PDM

Președintele Partidului Democrat din Moldova Pavel Filip spune că fracțiunea parlamentară a PDM a fost formată de o altă persoană, iar deputații care se regăsesc în prezent în Parlament au viziuni diferite și au existat anumite tentative de control asupra fracțiunii.

Pavel Filip. Foto: telegraph.md

Totodată, Pavel Filip spune că fracțiunea Partidului Democrat nu trebuie confundată cu Partidul Democrat, care reprezintă sute și mii de oameni competenți pe care nu-i va trăda niciodată. Astfel, în opinia lui Pavel Filip, cei care nu vor împărtăși aceiași viziune ale partidului reformat vor pleca din PDM, așa cum au făcut-o și alții. Declarațiile politicianului au fost făcute în contextul ultimelor evenimente care au avut loc în formațiune, notează IPN.

Reclame

„Am moștenit un partid, o fracțiune pe care nu eu am format-o. Nu eu am pus acești oameni pe liste, eu am venit într-o echipă care a fost formată de un alt om, evident că există viziuni diferite. Dacă eu aș fi format această echipă cred că era mult mai omogenă și cu toții am fi avut aceleași viziuni și am fi fost mai compatibili”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Liderul PDM afirmă că în fracțiunea parlamentară se regăsesc deputați cu viziuni diametral opuse, de la cei care pledează pentru unirea cu România până la cei care sunt simpatizanți ai Uniunii Euroasiatice.

Pavel Filip afirmă că cei care au plecat din PDM s-au obișnuit cu faptul că partidul le oferea anumite pârghii pentru interesele personale. „Pot să vă spun despre discuțiile pe care le aveam cu o parte din cei care au plecat: „De ce mai stăm noi în această coaliție dacă nu poate fi rezolvată o problemă la procuratură or la judecătorie?” Cei care s-au deprins că PDM este o formațiune care poate rezolva problemele personale sau poate ajuta financiar, vor pleca în continuare din PDM. Vor rămâne cei care împărtășesc aceleași valori și viziuni. Partidul vine în Parlament să ajute această țară, să rezolve problemele cetățenilor”.

Cât despre neînțelegerile care ar exista între deputații din fracțiunea parlamentară, Pavel Filip precizează că nu vrea să fie coborât la nivelul spălatul rufelor în public.

„Nu vreau să cobor la o vendetă dintre mine și o persoană oarecare. Eu sunt președintele acestui partid care a fost ales de congres și vă spun că din sutele de oameni sau zecile, dacă un element sau două mai clacă pe alături nu se întâmplă nimic grav. Am foarte multe pe capul meu, sute de întâlniri, discuții, probleme care trebuie rezolvate”, a punctat oficialul.

Deputatul infirmă și discuțiile din spațiul public despre excluderea unor persoane din partid. „Când vorbim de reformă or resetare, nu înseamnă excluderea unui om sau a altuia din partid, înseamnă crearea unei baze de principii și cei care nu se regăsesc pe această bază vor pica singuri”.

Pavel Filip a vorbit și despre întâlnirea din data de 3 mai dintre Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc, Vasile Botnari și Alexandru Vâlcu de la un hotel din Chișinău care a trezit diferite interpretări în spațiul public. Liderul democrat spune că știa despre această întrevedere, însă nu agreează astfel de formate.

„Nu cunosc conținutul acestor discuții pentru că nu salut un asemenea format. Întotdeauna am considerat că discuțiile trebuie să meargă pe dimensiunea instituțională. Dacă este vorba de discuții în interiorul PDM, de asemenea, sunt platformele statutare, acolo unde trebuie să se poarte acestea. Eu cred cu tărie că odată și odată ne vom obișnui să discutăm instituțional, statutar și să poată exista înțelegeri politice care să fie respectate”, a adăuga Pavel Filip.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.