Detalii noi despre banii găsiți de vameși într-un TIR

Omul de afaceri Adriano Dulgher îşi adjudecă cei peste 1,5 milioane de euro depistate de vameşi şi declară că banii ascunşi într-un TIR, care traversa frontiera moldo-română în noaptea de Paşte, i-ar aparţine. Procurorii susţin că vor investiga şi această versiune, Dulgher având calitatea de bănuit.

La distanţa de o lună din ziua în care banii au fost găsiţi într-un TIR, omul de afaceri spune că nu a reuşit să ajungă la vama Leuşeni pentru a-i declara, din cauza pandemiei. El mai susţine că şoferul a luat unilateral decizia să treacă în Republica Moldova.

Reclame

De altă parte, procurorii PCCOCS anunţă într-un comunicat că declaraţiile omului de afaceri au fost expediate prin poşta electronică şi că va fi audiat în calitate de bănuit.

„Cetăţeanul Adriano Dulgher a adresat o cerere, prin poşta electronică, la PCCOCS, din care ar rezulta că el are apartenenţă la cele peste 1,5 milioane depistate la vama Leuşeni, în aprilie curent. Respectiv, aceasta a impus necesitatea audierii lui în calitate de bănuit, cu garantarea drepturilor procesuale”.

Amintim că în noaptea de Paşte, pe 18 aprilie, la vama Leuşeni a fost verificat un TIR, în care au fost depistate câteva pungi pline cu euro. Şoferul TIR-ului a fost reţinut şi plasat în arest la domiciliu. Ieri, deputatul Platformei Demnitate şi Adevăr, Chiril Moţpan, a declarat că suma ar proveni din contrabanda cu ţigări.

trm.mdCategorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.