Partidele care ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Patru partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegerile parlamentare. Este vorba despre Partidul Socialiştilor, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Democrat şi Platforma DA. Cel puţin aşa arată datele sondajului „Solidaritatea socială în contextul pandemiei COVID-19”, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova. Cercetarea mai relevă că în cazul alegerilor prezidenţiale, Igor Dodon ar câştiga un nou mandat.

Sondajul arată că pentru PSRM şi-ar dat votul aproape 49 la sută dintre moldoveni, PAS ar acumula aproape 22 de procente. Democraţii, dar şi Platforma DA ar obţine 8,7% şi, respectiv, 7,4 la sută din sufragii. Celelalte partide nu ar trece pragul electoral.

Reclame

În cazul alegerilor prezidenţiale, pentru actualul şef al statului, Igor Dodon, ar vota 47,5 la sută dintre respondenţi, preşedinta PAS, Maia Sandu, ar lua 20 la sută din sufragii, iar preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase – 8,3 procente. Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, dar şi preşedintele PDM, Pavel Filip, ar obţine 8,3 şi, respectiv, 7,3% din voturi.

Sondajul mai relevă că aproape 40 la sută dintre cei decişi au încredere în preşedintele ţării, Igor Dodon. Pe locul doi s-a plasat Maia Sandu, care este cotată cu puţin peste 15%. Premierul Ion Chicu se bucură de simpatia a 14 la sută dintre cei intervievaţi. Pe locul patru se clasează primarul Ion Ceban, cu opt la sută, iar liderul democraţilor, Pavel Filip, este apreciat de 6,6 procente.

Sondajul a fost realizat prin telefon, în perioada 1-7 mai, pe un eşantion de 1.141 de persoane din toată ţara, cu excepţia regiunii transnistrene. Marja de eroare este de +/- 3%.

trm.mdCategorii:Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.