Atribuțiile Consiliului Suprem de Securitate, sesizate la Curtea Constituțională

Grupul parlamentar „Pro Moldova” a sesizat Curtea Constituţională să se expună asupra constituţionalităţii atribuţiilor Consiliului Suprem de Securitate. Sesizarea a fost depusă de deputatul Sergiu Sârbu. În replică, deputatul socialist Grigore Novac a scris pe Facebook că acţiunea ar avea legătură cu subiectele care se regăsesc pe agenda Consiliului, şi anume furtul miliardului şi concesionarea Aeroportului.

„În iunie anul trecut, la insistenţa preşedinţiei, socialiştii au insistat şi s-a modificat legea securităţii statului. Astfel, Consiliul Suprem de Securitate practic a devenit o instituţie suprastatală, s-a transformat într-un organ subordonat direct preşedintelui, astfel subjugând alte puteri ale statului”, a declarat deputatul Sergiu Sârbu.

Reclame

Într-o postare pe Facebook, deputatul socialist, Grigore Novac a menţionat că grupul de deputaţi de la „Pro Moldova” ar promova anumite interese. Novac susţine că această acţiune ar avea legătură cu şedinţa de mâine a Consiliului Suprem de Securitate la care se va discuta despre furtul miliardului şi concesionarea Aeroportului. Alesul poporului a mai specificat că unii politicieni nu ar fi interesaţi ca milairdul să fie recuperat, iar Aeroportul întors statului.

„Grupul Pro-Şor în frunte cu noua jucărie de lux a oligarhului fugar, Ilan Şor, luptă deschis pentru a proteja hoţii de miliarde şi pe cei care au furat Aeroportul. Au pierdut orice ruşine, orice bun simţ, orice respect faţă de poporul furat, care aşteaptă întoarcerea miliardului şi pedepsirea celor vinovaţi. Preşedintele Igor Dodon a convocat pentru ziua de mâine şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, pentru a discuta inclusiv la ce etapă este dosarul „miliardului furat”, dar şi despre concesionarea ilegală a Aeroportului, care trebuie întors statului”, a menţionat deputatul PSRM, Grigore Novac.

Amintim că, luni, şeful statului Igor Dodon a anunţat că în data de 14 mai va convoca Consiliul Suprem de Securitate, iar pe ordinea de zi sunt incluse două subiecte de interes naţional: furtul miliardului şi concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

trm.mdCategorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.