Reacția PSRM după șirul continuu al plecărilor din majoritatea parlamentară

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova condamnă ferm acţiunea de corupere politică. Despre aceasta se spune într-un comunicat al PSRM, referindu-se la ultimele plecări din PD, partid aflat într-o coaliţie de guvernare cu socialiştii. PSRM susţine că aceste plecări din PD au drept scop distrugerea majorităţii parlamentare şi „demiterea Guvernului în plină criză pandemică”.

Pe lângă aceste argumente, PSRM vorbeşte despre unele decizii pe care le-ar putea lua Procurorul General. În comunicatul socialiştilor se spune:

„Se doreşte cu tot dinadinsul ca în această săptămână să nu mai existe o majoritate parlamentară, care să poată vota inclusiv o eventuală solicitare a Procurorului General de ridicare a imunităţii în cazul unor deputaţi, care au avut un rol important în furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc”.

Reclame

Amintim că astăzi, un grup de primari, dar şi doi deputaţi democraţi au anunţat că părăsesc PD. Astfel, PD rămâne cu 16 deputaţi.

Tot astăzi, procurorul general a vorbit în cadrul unui briefing de presă despre dosarul privind furtul miliardului.

Tot astăzi, deputatul Iurie Reniţă a publicat, în cadrul unui briefing, o înregistrare video în care apare fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc şi actualul preşedinte al R. Moldova, Igor Dodon, precum şi Sergiu Iaralov. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoşă neagră lui Dodon în care, potrivit lui Iurie Reniţă, s-ar afla sume mari de bani.

TVR MoldovaCategorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.