Platon nu va rămâne în penitenciar pentru că sentințele acestuia vor fi casate, avocat

Ion Crețu, unul dintre avocații omului de afaceri Veaceaslav Platon, afirmă că dosarul clientului său pe marginea căruia a fost condamnat la 18 ani de închisoare va fi revizuit, ceea ce înseamnă că ar urma să fie cercetat în libertate. În opinia lui Ion Crețu, Veaceaslva Platon nu poate rămâne în Penitenciarul 13 pentru că toate sentințele acestuia vor fi casate, notează IPN.

Veaceslav Platon. Foto: rise.md

Avocatul nu are un răspuns la întrebarea când Veaceaslav Platon ar putea fi eliberat, însă își exprimă speranța că acest lucru va avea loc în cel mai scurt timp.

Reclame

„Nu vă pot comunica, dar totuși cred că vor fi multe impedimente din partea persoanelor care nu sunt interesate de redeschiderea cazului”, a declarat avocatul în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Ion Crețu spune că despre faptul că probele din dosarul clientului său au fost falsificate s-a vorbit în spațiul public încă în anul 2016, iar adevăratele probe au fost sustrase de către persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Totodată, avocatul spune că revizuirea dosarului nu este în favoarea celor doi.

În concluzie, Ion Crețu afirmă în cazul unei eliberări de după gratii, Veaceaslav Platon va rămâne în țară pentru a-și demonstra nevinovăția.

„Platon nu are de gând să fugă undeva pentru că în momentul în care fuge cazul lui rămâne și nu poate să-și demonstreze nevinovăția. Toți acești ani sau falsificat probele, și în sfârșit s-a stabilit ceea ce declaram noi ani de zile”, a menționat avocatul.

Luni, 18 mai, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că dosarul în privința cetățeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și în acest sens va fi inițiată procedura de revizuire a sentinței. Totodată, el a declarat că unul dintre principalii beneficiari ai „furtului miliardului” este Vladimir Plahotniuc.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.