Întrevedere Chicu-Hogan pe tema situației epidemiologice

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan. Ei au făcut un schimb de opinii referitor la evoluția situației epidemiologice și efectele restricțiilor asupra intensității activităților economice.

Dereck J. Hogan și Ion Chicu. Foto: gov.md

Ion Chicu a mulțumit SUA pentru asistența acordată RM în realizarea reformelor în economie și justiție, pentru susținerea tranziției spre o agricultură de valoare înaltă prin reabilitarea drumurilor și a sistemelor de irigare, și pentru suportul pe alte domenii. Au fost discutate prognozele evoluției economiei R. Moldova și a regiunii pentru anul 2020 și soluțiile de resuscitare a unor sectoare a economiei.

Reclame

Premierul a vorbit despre intenția Guvernului de a investi în construcția și reabilitarea infrastructurii rutiere folosind resursele publice și fondurile oferite de partenerii de dezvoltare. A fost discutată intenția Executivului de emitere a eurobondului pentru a determina industrializarea țării, includerea RM în fluxurile economice regionale și globale și crearea locurilor de muncă.

În R. Moldova funcţionează 382 de întreprinderi cu capital american, capitalul social învestit fiind de 31,4 mln USD (2018). SUA sunt pe locul 6 în topul investitorilor străini. Volumul comerţului exterior al RM cu SUA în anul 2018 s-a ridicat la 98,025 mil. USD, în creştere cu 10,07% în comparație cu anul 2017. După valoarea volumului schimburilor comerciale, SUA se află pe locul 18 la nivel mondial între țările partenere cu care RM deține relaţii comerciale, cu o pondere de 1,15% în comerțul total al RM. Exporturile din RM au constituit 21,77 mil. USD (+15,62% în comparație cu anul 2017), în timp ce mărfurile importate din SUA au însumat 76,25 mil. USD (+8,59% în comparație cu anul 2017).Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.