Peste 1 miliard de lei vor fi alocați pentru reparația drumurilor în Moldova

Peste 1 miliard 375 de milioane de lei vor fi alocaţi în acest an pentru reparaţia drumurilor naţionale şi locale. O decizie în acest sens a fost adoptată ieri de Executiv. Potrivit premierului Ion Chicu, aceşti bani urmau a fi utilizaţi din creditul oferit de Federaţia Rusă, însă, întrucât acordul a fost declarat neconstituţional, Ministerul Finanţelor va identifica alte surse, inclusiv de la Uniunea Europeană.

asd.md

250 de milioane de lei sunt destinate pentru reparaţia capitală a peste 86 de kilometri de drumuri. Restul banilor, peste 1 miliard 125 de milioane de lei, vor fi utilizaţi pentru reparaţia şi întreţinerea periodică a traseelor naţionale, locale şi a străzilor din aproximativ 900 de localităţi din ţară. Potrivit premierului, pentru finanţarea acestor proiecte Guvernul contează pe asistenţa macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Reclame

„Într-o manieră rapidă şi eficientă să accesăm prima tranşă de 50 de milioane, iar apoi o să discutăm condiţionalităţile pentru tranşa a doua de 50 de milioane. Bineînţeles, vom continua discuţiile pentru tranşa a doua a programului curent de asistenţă macrofinanciară, acele 30 de milioane de euro”, a declarat Ion Chicu.

În acelaşi timp, Ion Chicu a solicitat ministerelor de Interne şi al Justiţiei să prezinte săptămâna viitoare un proiect de înăsprire a sancţiunilor pentru şoferii care participă la curse ilegale.

„Aceste competiţii pe străzile localităţilor sunt crime, sunt atentate evidente la viaţa oamenilor. Aceste încălcări sunt preponderent admise de cetăţenii cu mijloace de transport care nu au înmatriculare în Moldova. Avem o situaţie foarte stranie când cetăţenii sau conducătorii auto care utilizează aceste mijloace de transport cu numere străine sunt cumva privilegiaţi”.

Mai mulţi şoferi din capitală au intrat în vizorul poliţiei, după ce în noaptea de marţi spre miercuri au intenţionat să participe la curse auto ilegale. Un alt grup de conducători auto a fost depistat pe traseul Cimişlia.

Amintim că un grav accident s-a produs în noaptea de 18 mai, în capitală. Două persoane au decedat, iar şoferul care ar fi provocat tragedia a fost reţinut, fiind plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Anterior, acesta a încălcat legislaţia de câteva ori.

trm.mdCategorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.