Un deputat cere demisia șefului statului

Deputatul Lilian Carp îi solicită demisia preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon. Acesta spune că alegerile prezidenţiale trebuie organizate în această vară, după ce situaţia epidemiologică se va ameliora.

Lilian Carp

Deputatul Lilian Carp a adus şi câteva argumente. Primul ar fi faptul că şeful statului ar tergiversa dosarul furtului miliardului. Acesta aminteşte că în timpul coaliţiei PSRM-ACUM s-a votat ridicarea imunităţii unor parlamentari, însă, în ultimele 6 luni nu a existat nicio astfel de acţiune. Lilian Carp spune că acest lucru este unul intenţionat, fiind folosit drept şantaj pentru menţinerea majorităţii parlamentare.

Reclame

„Dodon a fost complice de la bun început, de când a ieşit din PCRM, cu Plahotniuc. Cu acest om a făcut cot la cot la toate mizeriile: sistemul electoral mixt, care a fost votat împreună, tot împreună au vândut profesorii turci, tot împreună au numit preşedintele la Moldovagaz, unde au făcut scheme. Un alt argument este politica externă de izolare. Unde s-a mai văzut să ai doi vecini şi să nu mergi nici măcar o dată în vizită la ei.

Alt argument este subordonarea tuturor instituţiilor de stat. Noi nu înţelegem cine este prim-ministru, cine şi ce funcţie îndeplineşte, unul dă indicaţii să ieşiţi în parc, altul zice că o să fiţi amendaţi dacă ieşiţi.

După o asemenea operaţiune cu „kuliokul” (n.r. sacoşă), dacă ar fi în orice alt stat al lumii, preşedintele şi-ar fi dat demisia”, a declarat Lilian Carp, în cadrul unei luări de cuvânt în Parlament.

Amintim că astăzi, Parlamentul decide data alegerilor prezidenţiale.

TVR MoldovaCategorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.