Duminică neagră în R. Moldova: Opt oameni au fost răpuși de Covid-19

Opt persoane din Republica Moldova şi-au pierdut viaţa în urma infecţiei cu Coronavirus în ultimele 24 de ore. În acelaşi timp, 288 pacienţi se află în stare gravă, dintre care 25 persoane sunt conectate la aparate de respiraţie asistată.

Bilanţul persoanelor decedate de COVID-19 în ţară a ajuns la 250. Virusul a mai luat viaţa la două persoane din raionul Cahul. Este vorba de o femeie de 70 ani şi un bărbat în vârstă de 63 de ani. De asemenea, au decedat şi trei femei de 71, 59 şi 53 de ani, toate fiind din Chişinău. Virusul a răpus şi un bărbat din raionul Soroca, în vârstă de 72 de ani, unui bărbat de 80 de ani din raionul Anenii Noi, dar şi unei paciente de 62 de ani din Bălţi. Până la ora actuală, în Moldova au fost confirmate 6 994 de cazuri de infecţie cu noul Coronavirus, dintre care 874 în regiunea transnistreană.

Reclame

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, alte 261 persoane au fost tratate, dintre care 93 pacienţi din cadrul instituţiilor spitaliceşti şi 168 care erau încadraţi în tratament la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, în total în republică fiind tratate 3 713 persoane.

Conform datelor, până la ziua de azi 1 481 cazuri de infectare sunt în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici- 346, asistenţi medicali- 575, felceri- 77, farmacişti- 20, personal auxiliar- 463 persoane.

trm.mdCategorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.