Marea Britanie va reduce implicarea Huawei în rețeua 5G a țării

Premierul britanic Boris Johnson intenţionează să reducă implicarea producătorului chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei Technologies în reţeaua 5G a ţării, a relatat publicaţia Daily Telegraph, citată de Reuters.

huawei.com

Johnson a cerut oficialilor să reducă la zero implicarea Chinei în infrastructura britanică până în 2023.

Reclame

Premierul ar urma să se folosească de dependenţa mai mică de China ca instrument de negociere în discuţiile comerciale cu preşedintele american Donald Trump, în urma ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Downing Street a refuzat să comenteze. Huawei nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Vineri, publicaţia The Times a relatat că Johnson a cerut funcţionarilor civili să facă planuri pentru a pune capăt dependenţei Marii Britanii de China în privinţa produselor medicamente de importanţă vitală şi a altor importuri strategice.

Beijingul este criticat pentru modul în care gestionează epidemia de coronavirus, care a început în China. Beijingul neagă acuzaţiile Statelor Unite că nu a fost destul de transparent în privinţa epidemiei.

”El (Johnson) încă doreşte o relaţie cu China, dar relaţiile cu Huawei vor fi reduse semnificativ. Oficialilor li s-a cerut să facă un plan de reducere a implicării Huawei, cât mai curând posibil”, a spus o sursă citată de Telegraph.

Acest plan va fi o schimbare de direcţie pentru Marea Britanie, care confirmase, la sfârşitul lunii aprilie, că va permite Huawei să aibă un rol în construirea reţelei 5G.

Marea Britnie a decis în ianuarie să permită accesul Huawei la părţi neesenţiale ale reţelei 5G, limitând implicarea companiei la 35%.

Statele Unite au afirmatcă există motive de îngrijorare legate de securitate, în privinţa echipamentelor Huawei, şi au avertizat că aliaţii care vor folosi reţelele Huwei riscă să nu mai primească informaţii de securitate importante.

News.roCategorii:Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.